![Involtini di verza capunet agrodolci Involtini di verza capunet agrodolci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2BA27CD3-14D4-4388-8A86-E5AF69C73827/Derivates/62E092E8-F5B4-446D-A869-4EE44BB5CCCA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 foglie di cavolo verza sbollentate (vedere consiglio)
- 12 fettine di petto di pollo sottili
- 100 g di prosciutto cotto a fettine
- 40 g di uvetta sultanina, ammolata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
- 100 g di mozzarella, sgocciolata e a fettine
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiai di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 foglia di alloro fresca, lavata e asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 46.9 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo al limone
50 min
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
1 godz. 30 min
Pasticcio di carne e mele in crosta
2h 40 min
Involtini mare e monti
1 godz. 10 min
Spiedini di pollo alla provenzale
45 min
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35min
Petto d'anatra all'uva
1 godz. 10 min
Fagottini verdi al vapore
45 min
Pollo, pancetta e olive
35min
Pollo con salsa ai peperoni
55 min
Sformatini di verdure
50 min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1 godz.