Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de jitomates, asados
- 110 g de cebolla, asada
- 2 dientes de ajo, asados
- 2 chiles pasilla,sin rabo, desvenados y asados
- 2 chiles morita,sin rabo, desvenados y asados
- 500 g de papas cambray, en cuartos
- 12 huevos
- aceite, para engrasar
- cilantro, para servir
- aguacate, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 968.8 kJ / 230.7 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30 min.
Arroz al chile serrano y epazote
2 godz. 40 min
Huevos al albañil
25 min.
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1j 10 menit
Mixiote de fruta ligeros
35p
Machaca con huevo
35p
Chicharrón en salsa verde
35p
Mole de olla
35p
Sopa de lima yucateca
40 min
Taquitos de huitlacoche
25 min.
Salsa de ajonjolí y chiles secos
5 min.
Postre de jícama
1óra 15p