Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 400 g de queso panela, (2 piezas de 200 g c/u)
- 2 hojas de plátano, (30 x 30 cm c/u), asadas
- 45 g de epazote
- 1300 g de agua
- 550 g de jitomate
- 40 g de chile cuaresmeño
- 50 g de cebolla
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de nopales, cortados en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 407 kJ / 97 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de jitomate básico
35min
Sopa de nopales
45min
Ensalada de nopales
20min
Agua de pepino, limón y menta
5 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Chile relleno de picadillo de tempeh
55min
Ejotes almendrados
30min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Carnitas de atún
40min
Salpicón de res
40min
Pancita de hongos
1h
Jugo verde de nopal
10min