Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au café
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de miel
- 2 c. à café de café instantané
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Les macarons
- 150 g sucre glace maison maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cacao en poudre
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 701 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le macaron caramel
1h 50 min.
Macarons saveur mojito
26u. 30min
Vacherin griotte-amande
12 godz.
Opéra
24h
Religieuses au café
3h 45min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons au citron
12 godz.
Macaron tiramisu
26 godz.
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Macarons au chocolat
24h