Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco

Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco

3.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 125 g de sucre en poudre
  • farine de blé pour les moules
  • 60 g d'amandes en poudre
  • beurre pour les moules
  • 1 pincée de sel
  • 1 œuf
La garniture
  • ½ gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 150 g d'eau
  • 60 g de sucre de canne
  • 600 g de fruits frais variés coupés en morceaux
  • 60 g de rhum
  • 200 g de lait de coco
  • 2 œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • quelques feuilles de menthe fraîche
  • 30 g de noix de coco râpée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 2322 kJ / 555 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 53.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...