Wersje kompatybilne
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de sucre en poudre
- farine de blé, pour les moules
- 60 g d'amandes en poudre
- beurre, pour les moules
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
La garniture
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 150 g d'eau
- 60 g de sucre de canne
- 600 g de fruits frais variés, coupés en morceaux
- 60 g de rhum
- 200 g de lait de coco
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- quelques feuilles de menthe fraîche
- 30 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette orange-pistache
1h
Mille-feuille à l'abricot
45min
Tiramisu poivron-framboise
8h 45min
Chaussons aux pommes
2h
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
Brak ocen
Domino aux fraises
13h
Tartelette fine aux pommes et glace vin rouge et épices
4h
Tartelettes choco-framboises
55min
Entremets mangue-coco
2 godz. 25 min
Tartelette citron vert-gingembre
12h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30min
Crumble poires, caramel et petits Lu
45min