Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise
- 140 g de noisettes entières, décortiquées
- 130 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
La ganache au chocolat et le dressage
- 120 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 140 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de pâte à tartiner chocolat-noisette
- 2 c. à soupe de sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082 kJ / 259 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées chocolat et noix
25 Min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45 min
Dacquoise
40min
Galette des Rois pistache griotte
1 Std. 20 Min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12u.
Choux au tarama
1h 45min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50 Min
Tarte fine aux deux chocolats et aux fruits rouges
4h 20min
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min
Crème diplomate aux fruits
1 Std.