Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise
- 140 g de noisettes entières, décortiquées
- 130 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
La ganache au chocolat et le dressage
- 120 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 140 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de pâte à tartiner chocolat-noisette
- 2 c. à soupe de sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082 kJ / 259 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Gâteau de Pâques
13 godz.
Crème pâtissière
15 Min
Délice d'été pêche-abricot
4h
Le drômois
12 Std. 45 Min
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Dacquoise aux framboises
2h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Dacquoise
40min
Royal au chocolat
3 Std. 30 Min
Trianon
3 Std.