Maronencremesuppe
TM6 TM5

Maronencremesuppe

4.5 (559 ocen)

Składniki

  • 1 Knoblauchzehe
  • 50 g Schalotten
  • 160 g Staudensellerie, in Stücken
  • 40 g Öl
  • 750 - 800 g Maronen, gegart, geschält
  • 1000 g Wasser
  • 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ¾ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 50 g Sahne
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
  • 8 TL Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1182 kJ / 283 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
9.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy