Lammkarree mit Pilzrisotto

Lammkarree mit Pilzrisotto

4.9 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

Lammkarree
  • Lammkarree Knochen geputzt
    1200 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Öl
    2 EL
  • Butter
    50 g
  • Rosmarin
    3 Zweige
  • Thymian
    3 Zweige
  • Knoblauchzehen angedrückt
    2
  • Weißwein
    60 g
Pilzrisotto
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    70 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Pilze in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Butter
    20 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis
    375 g
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Lammfond
    900 g
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
Fertigstellung
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1248 kcal / 5221 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 92 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 40 g
Sód 2130 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...