Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lammkarree
- 1200 g Lammkarree, Knochen geputzt
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 2 EL Öl
- 50 g Butter
- 3 Zweige Rosmarin
- 3 Zweige Thymian
- 2 Knoblauchzehen, angedrückt
- 60 g Weißwein
Pilzrisotto
- 70 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Pilze, in Würfeln (2 cm)
- 20 g Butter
- 30 g Olivenöl
- 375 g Risottoreis
- 100 g Weißwein, trocken
- 900 g Lammfond
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
Fertigstellung
- 10 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5221 kJ / 1248 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 40 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2130 mg
Alternatywne przepisy
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb
35min
Risotto mit Hähnchen und Spargel
50min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35min
Schafjoghurt
14h
Spargel-Safran-Risotto
35min
Lachs mit Spargel, Reis und Zitronen-Hollandaise
45min
Südsee-Spargel
2h 45min
Weizenbier-Risotto mit Meeresfrüchten
45min
Schwarzwurzel-Haselnuss-Risotto
30min
Salsiccia-Risotto
30min
Kartoffel-Sahne-Gratin-Türmchen
12h