Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di acqua
- 150 g di carote, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 500 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 min
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55 min
Minestra della nonna
50 min
Minestra di pane e lenticchie
55 min
Zuppa di patate e mais
55 min
Minestrone
45min
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45min
Minestra di riso e ceci
30 min