Wersje kompatybilne
Steamed white fish with tomato and Indian spices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp olive oil
- ¾ tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 15 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves (approx. 40 g) (see Tips)
- 80 g red onion
- 2 tsp salt
- 1 ¼ tbsp tandoori paste (see Tips)
- 1 ½ tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 300 g fresh tomatoes, cut into quarters
- 40 g coconut cream
- 4 hoki fillets, 3 cm thick (approx. 170 g each)
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- lemon, cut into pieces, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2147.8 kJ / 511.3 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1355 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30 min
Balti coconut fish curry
50 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Layered lamb curry
1h
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Salmon kabsa
40 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Goan prawn curry
25 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min