Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g basmati rice
- 2 tsp extra virgin olive oil
- ½ tsp sea salt
Curry powder
- 15 g coriander seeds
- 15 g cumin seeds
- 1 tbsp fennel seeds
- 20 g long grain rice
- 5 cardamom pods
- 3 whole cloves
- 1 sprig fresh curry leaves
- ½ cinnamon quill
Red beef curry
- 3 cardamom pods
- ½ cinnamon quill
- ½ tsp ground fenugreek
- 6 whole cloves
- ½ tsp black peppercorns
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 2 fresh long red chillies, cut into pieces and deseeded if preferred
- 1 tsp ground turmeric
- 12 fresh curry leaves
- 6 pandan leaves, tied into knots
- 50 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (4 cm)
- 400 g canned coconut cream
- 2 tsp sea salt
- 2 tbsp vinegar
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4471.7 kJ / 1068.8 kcal
- Białko
- 66.2 g
- Węglowodany
- 90.3 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1433.9 mg
Alternatywne przepisy
Thai red pork curry
35min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4h 35min
Raspberry ripple cones
15 Std.
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2 Std. 15 Min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Thai red chicken curry
30 Min