Urządzenia i Akcesoria
Lemon roast chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle40 g
-
lemons zested and juiced, reserve skin and flesh to roast1 ½
-
fresh thyme leaves only, plus 3 extra sprigs3 sprigs
-
sea salt plus extra to season1 tsp
-
whole chicken (approx. 1500-1800 g)1
-
fresh rosemary1 sprig
-
butternut pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)200 g
-
red onion cut into wedges1
-
ground black pepper to season
-
water400 g
-
potatoes skin on, thinly sliced (5 mm - see Tip)600 g
-
zucchini cut into slices (5 mm)1
-
red capsicum cut into thin strips1
-
fresh bay leaves2
-
pickled capers2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
832.7 mg
Białko
68.4 g
Kalorie
4179.4 kJ /
998.9 kcal
Tłuszcz
61.7 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto bolognese
45 min
"Marry me" chicken pasta
35 min
All in one bowl bolognese
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Curried sausages
40 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Lamb rack with roasted ratatouille, garlic green beans and potato gratin
1 godz. 45 min
Honey mustard chicken with rice and vegetables
1 godz. 5 min
Crispy rice chicken salad with satay sauce
1 godz.
Sweet and sour chicken with rice
45 min
"Fake-away" Mongolian Beef Noodles
35 min
High protein paprika chicken with sweet potato mash and cashew cream
40 min