Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g roasted salted peanuts
- 20 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices (2 mm)
- 100 g hoisin sauce
- 1300 g water
- 200 g jasmine rice
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 200 g broccoli, broken into small florets
- olive oil, for frying
- 500 g pork mince
- 1 - 2 tsp sambal oelek
- ¼ Chinese cabbage (wombok) (approx. 100 g), cut into thin strips (5 mm)
- 1 carrot (approx 150 g), cut into julienne slices (2 mm)
- ½ cucumber, cut into cubes (1 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- 4 sprigs fresh mint, leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.3 kJ / 600.6 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1664.4 mg
Alternatywne przepisy
Sticky chicken
24h 35min
Sticky sesame chicken
40min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Asian-style pork noodles
1 godz.
Chiang Mai noodles
25min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Coconut poached chicken salad
45 min
Chicken meatballs with coconut rice
35min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Turkey taco salad bowl
15min
Warm satay chicken salad
55min
Korean barbecue chicken with rice
45 min