Sausage ragu with orecchiette
TM6 TM5 TM31

Sausage ragu with orecchiette

3.6 (125 ocen)

Składniki

  • 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
  • 1 tbsp fennel seeds
  • 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 20 g olive oil
  • 500 g raw sausages (pork), casings removed and meat crumbled
  • 50 g dry white wine
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 2 tsp salt
  • 1000 g water
  • 300 g orecchiette pasta

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2450 kJ / 583.3 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
34.3 g
Tłuszcz
37.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Błonnik
7.4 g
Sód
2348.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy