Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme
- 20 g olive oil
- 200 g shortcut bacon rashers, cut into strips (approx. 3 x 1 cm)
- 800 g beef chuck steak, cut into cubes (3-4 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 dried bay leaf
- 400 g carrots, cut into slices (5 mm)
- 250 g red Burgundy wine
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g button mushrooms, brushed clean and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1270.7 kJ / 302.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1149.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and almond stir-fry
30 min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Baked pumpkin and beef stew
3h
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Beef "Burgundy"
40min
Tomato basil chicken stew
35 min
Beef spezzatino
1 Std. 45 Min
Chicken à la king
40min