![Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/889B0D3E-3E1A-4DCB-9228-0CE0AD87FDFB/Derivates/92AFB7D7-BE9A-4F93-82F1-CA152426C7A3.jpg)
Wersje kompatybilne
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet chilli dipping sauce
- 3 long red chillies, cut into halves and deseeded, if preferred
- 60 g water
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g raw sugar
- 1 tsp salt
- 2 garlic cloves
Chicken balls
- 1 fresh red chilli, cut into halves and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 20 g oyster sauce
- 1 tbsp self-raising flour
- 1 tsp salt
- 30 g Thai red curry paste (see Tip)
- 80 g coconut milk
- 500 g chicken mince
- 500 g water
- 1 cucumber, peeled into ribbons (opcjonalnie)
- 20 g alfalfa sprouts (opcjonalnie)
- 1 tsp black sesame seeds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 939.7 kJ / 223.7 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1150.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min
Chicken and cashews
55 min
Korean barbecue chicken with rice
45 min
Thai beef salad
1h 15 min
Quick massaman beef curry
40 min
Asian dipping sauce
25 min
Thai beef salad with noodles
1h
Asian chicken noodle salad
45 min
Pork san choy bau
25 min
Thai beef salad
1 Std. 20 Min
Thai-style fish cakes
30 min
Thai red chicken curry
30 min