Baingan ka bharta

Baingan ka bharta

4.5 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • eggplants (approx. 350 g each)
    2
  • garlic cloves
    4
  • fresh coriander leaves and stalks, plus extra leaves for garnishing
    14 sprigs
  • brown onions cut into halves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    1 cm
  • fresh long green chilli trimmed and cut into halves
    1
  • ghee (see Tips)
    40 g
  • cumin seeds
    1 tsp
  • tomatoes cut into pieces (1 cm)
    3
  • ground coriander
    1 tbsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 164.5 kcal / 691 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 301 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...