Urządzenia i Akcesoria
Carrot halwa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
raw sugar130 g
-
cardamom pods (see Tips)8 - 10
-
ground nutmeg1 tsp
-
carrots cut into pieces1000 g
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
sultanas (optional)20 g
-
saffron threads8 - 10
-
evaporated milk100 g
-
milk powder60 g
-
shelled unsalted pistachio nuts toasted, for garnishing (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
99.7 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1108.8 kJ /
263.9 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer makhani
45 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Kheer
2 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Mint and peanut chutney
35 min
Tarka dal
30 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Chilli paneer
30 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min