
Urządzenia i Akcesoria
Carrot halwa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
raw sugar130 g
-
cardamom pods (see Tips)8 - 10
-
ground nutmeg1 tsp
-
carrots cut into pieces1000 g
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
sultanas (optional)20 g
-
saffron threads8 - 10
-
evaporated milk100 g
-
milk powder60 g
-
shelled unsalted pistachio nuts toasted, for garnishing (see Tips)
Wartości odżywcze na 1 portions
Kalorie
263.9 kcal /
1108.8 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
99.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Savoury semolina
15 min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Paneer makhani
45 min
Chilli paneer
30 min
Pepper rasam
15 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Kheer
2 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min