Palak paneer

Palak paneer

4.3 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Ghee
  • unsalted butter cut into pieces
    250 g
Paneer
  • full cream milk
    1500 g
  • white vinegar
    30 g
Palak curry
  • fresh baby spinach leaves
    300 g
  • sea salt flakes
    1 tsp
  • water
    500 g
  • red onion (approx. 100 g)
    1
  • piece fresh ginger peeled and cut into slices
    15 g
  • garlic clove
    1
  • fresh green chillies cut into halves and deseeded
    2
  • fenugreek seeds
    1 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • fresh tomatoes (approx. 200 g), cut into pieces, plus 1 medium tomato (approx. 100 g) cut into dice, for garnishing
    2
  • fresh red chilli cut into thin slices, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 280.7 kcal / 1179 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 17.4 g
Sód 403.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...