Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ghee
- 250 g unsalted butter, cut into pieces
Paneer
- 1500 g full cream milk
- 30 g white vinegar
Palak curry
- 300 g fresh baby spinach leaves
- 1 tsp sea salt flakes
- 500 g water
- 1 red onion (approx. 100 g)
- 15 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 garlic clove
- 2 fresh green chillies, cut into halves and deseeded
- 1 tsp fenugreek seeds
- 2 tsp ground cumin
- 2 fresh tomatoes (approx. 200 g), cut into pieces, plus 1 medium tomato (approx. 100 g) cut into dice, for garnishing
- fresh red chilli, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1179 kJ / 280.7 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 403.9 mg