Gobi masala

Gobi masala

3.4 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh coriander leaves only (optional)
    8 sprigs
  • brown onion cut into quarters
    1
  • ghee (see Tips)
    2 tbsp
  • piece fresh ginger peeled and cut into matchsticks
    2 ½ cm
  • tomatoes cut into pieces (1 cm)
    2
  • Kashmiri chilli powder
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • garam masala (see Tips)
    1 tsp
  • cauliflower cut into pieces (4-5 cm)
    450 g
  • sea salt
    1 tsp
  • hot water
    100 g
  • pouring (whipping) cream
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 153 kcal / 643.3 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 624.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...