Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only (optional)
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 tbsp ghee (see Tips)
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into matchsticks
- 2 tomatoes, cut into pieces (1 cm)
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 450 g cauliflower, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp sea salt
- 100 g hot water
- 20 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 643.3 kJ / 153 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 624.3 mg