Urządzenia i Akcesoria
Ras el Hanout
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 Schraubglas
Składniki
-
1 EL Koriander, gemahlenKoriandersamen1 ½ EL
-
schwarze Pfefferkörner1 ½ EL
-
Zimt, gemahlen1 ½ EL
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 EL
-
Ingwer, gemahlen1 EL
-
Cayennepfeffer, gemahlen1 EL
-
½ EL Piment, gemahlenPimentkörner1 EL
-
Muskat, gemahlen½ EL
-
Anissamen, ganz½ EL
-
Gewürznelken½ EL
-
½ EL Kardamom, gemahlenKardamomkapseln½ EL
-
Kurkuma, gemahlen½ EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
9 g
Kalorie
1233 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
14 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jerusalem-Gewürzmischung
5min
Za'atar-Gewürzmischung
5min
Korma Paste
1h 15min
Gelbe Currypaste
20min
Sesampaste - Tahin
15min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10min
Harissa-Gewürz
5min
Ras el Hanout-Gewürz
5min
Harissa
20min
Rote Currypaste
10min
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min