Urządzenia i Akcesoria
Ras el Hanout
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 Schraubglas
Składniki
-
1 EL Koriander, gemahlenKoriandersamen1 ½ EL
-
schwarze Pfefferkörner1 ½ EL
-
Zimt, gemahlen1 ½ EL
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 EL
-
Ingwer, gemahlen1 EL
-
Cayennepfeffer, gemahlen1 EL
-
½ EL Piment, gemahlenPimentkörner1 EL
-
Muskat, gemahlen½ EL
-
Anissamen, ganz½ EL
-
Gewürznelken½ EL
-
½ EL Kardamom, gemahlenKardamomkapseln½ EL
-
Kurkuma, gemahlen½ EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
9 g
Kalorie
1233 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
14 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jerusalem-Gewürzmischung
5 min
Gelbe Currypaste
20 min
Sesampaste - Tahin
15 min
Zatar
15 min
Tikka-Paste
1 godz.
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Berbere-Gewürz
10 min
Ras el Hanout-Gewürz
5 min
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505 godz. 10 min
Harissa
20 min
Rote Currypaste
10 min