![Ras el Hanout Ras el Hanout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65D1F084-6736-4AF0-80DB-ADF76CD66714/Derivates/A8DFE9A8-FF08-4DF3-B770-A3BE403D7029.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 ½
EL Koriandersamen
lub 1 EL Koriander, gemahlen - 1 ½ EL schwarze Pfefferkörner
- 1 ½ EL Zimt, gemahlen
- 1 EL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 EL Ingwer, gemahlen
- 1 EL Cayennepfeffer, gemahlen
-
1
EL Pimentkörner
lub ½ EL Piment, gemahlen - ½ EL Muskat, gemahlen
- ½ EL Anissamen, ganz
- ½ EL Gewürznelken
-
½
EL Kardamomkapseln
lub ½ EL Kardamom, gemahlen - ½ EL Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1233 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Gelbe Currypaste
20min
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10min
Ras el Hanout-Gewürz
5 Min
Curry Madras (Gewürzmischung)
5 Min
Harissa-Gewürz
5 Min
Jerusalem-Gewürzmischung
5 Min
Harissa
20min
Kokosmilch-Basis
10min
Rote Currypaste
10min
Sesampaste - Tahin
15 Min
Tikka-Paste
1 Std.