Urządzenia i Akcesoria
Sfinci siciliani salati
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
30 pezzi
Składniki
-
300 g di acqua
-
10 g di lievito di birra fresco
-
50 g di ricotta
-
500 g di farina di semola
-
10 g di sale
-
10 acciughe sotto sale lavate e asciugate, a pezzi
-
olio di arachidi q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
2.9 g
Kalorie
778 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min
Tetù
1 godz. 50 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Nfigghiulate Siciliane
3 godz. 50 min
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Panelle
1 godz. 25 min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 godz. 30 min
Sfincione favarese
3 godz.
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min