Kaninchen-Terrine

Kaninchen-Terrine

3.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Bacon
    8 Scheiben
  • Schweinenacken ohne Knochen, in Stücken (2 cm), teilweise angefroren
    150 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Kaninchenkeulen ausgelöst, in Stücken (2 cm), teilweise angefroren
    350 g
  • durchwachsener Speck, geräuchert in Stücken (2 cm), teilweise angeforen
    75 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • getrocknete Tomaten (Soft-Tomaten), in Stücken
    30 g
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Ei
    1
  • Sahne
    30 g
  • weißer Portwein
    20 g
  • Thymian abgezupft
    2 Stängel
  • Französische Vier-Gewürz-Mischung (Quatre Epices)
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Senfkörner hell
    1 TL
  • Brotbrösel
    1 EL
  • Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
    20 g
  • Lorbeerblätter
    4
  • Wasser
    1000 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 38 g
Kalorie 2046 kJ / 488 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...