Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 500 g stewing steak, diced (2 cm)
- 30 g tomato purée
- 3 tomatoes, diced
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 760 g water
- 1 Tbsp dried marjoram
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp caraway seeds
- 1 dried bay leaf
- Tabasco® sauce, to taste
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g plain flour
- 200 g red peppers, sliced (1 cm)
- 200 g green peppers, sliced (1 cm)
- crusty bread, for serving
- fresh oregano, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 493 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and Bacon Soup
8 Std. 55 Min
Beef in Stout
1 godz. 40 min
Greek Style Pork Stew
30min
Garlic Turkey Stew
45min
Chicken Étouffée
45min
Beef Stroganoff
1h
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 godz. 15 min
Potato goulash
1h
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h
Smoky Pork and Beans
3h
Chicken with Peppers and Rice
1h