Forellen mit Sauce Hollandaise

Forellen mit Sauce Hollandaise

4.7 95 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 Portionen

Składniki

Forellen
  • Forelle, frisch, ausgenommen
    2
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • Wasser
    750 g
  • Salz
    ½ TL
  • Gemüse frisch (z.B. Blumenkohlröschen, Möhrenstifte, Spargel)
    350 g
Sauce Hollandaise
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Eigelb
    4
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Zitronensaft
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 779 kcal / 3258 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...