Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di capriolo marinata (vedere consigli)
- 50 g di grappa
- 20 g di farina tipo 00
- 350 g di pomodori pelati
-
100
g di brodo di carne
lub 100 g di acqua + ½ cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cinghiale in umido
1h 45min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Coniglio in umido
1 godz. 25 min
Faraona delle feste con arance e castagne
2 Std. 30 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25 Std. 40 Min
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Cinghiale ai frutti di bosco
26h
Roastbeef
55 Min