Capriolo alla valdostana
TM5 TM6

Capriolo alla valdostana

4.9 (16 ocen)

Składniki

  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di carne di capriolo marinata (vedere consigli)
  • 50 g di grappa
  • 20 g di farina tipo 00
  • 350 g di pomodori pelati
  • 100 g di brodo di carne
    lub 100 g di acqua + ½ cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe + q.b.
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1736 kJ / 415 kcal
Białko
44.4 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy