![Capriolo alla valdostana Capriolo alla valdostana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0079D141-DFEB-4285-AC2A-1D29F55A6BC5/Derivates/3AD8941F-C97D-467B-A669-26C8C12E8F5B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di capriolo marinata (vedere consigli)
- 50 g di grappa
- 20 g di farina tipo 00
- 350 g di pomodori pelati
-
100
g di brodo di carne
lub 100 g di acqua + ½ cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roastbeef in salsa indiavolata
1h 20min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Cassola cagliaritana
1h
Costine di maiale alle verze
1h 20min
Stufato di vitello
1h
Petto d'anatra all'uva
1h 10min
Agnello al vino
40min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Spezzatino alla birra scura
13 godz. 30 min
Spezzatino di reale alle olive
1h 20min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min
Coniglio alla mediterranea
50min