Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di asparagi verdi, puliti e a tocchetti (2-3 cm)
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di fave fresche o congelate e fatte decongelare
- 4 fette di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Crema di fave al finocchietto
50min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40 min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min
Zuppa di fave
50min
Vellutata di carote e pastinaca
50min
Pancotto fave e zucca
6h 30 min
Gazpacho finocchio e mela
15 Min
Crema di lattuga e menta
35 Min