![Vellutata di fave, asparagi e limoni Vellutata di fave, asparagi e limoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9AD3696-89AD-4AD1-A63F-86011F57EC0A/Derivates/37fe8b40-7c90-415f-acc2-1849bce5af57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di asparagi verdi, puliti e a tocchetti (2-3 cm)
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di fave fresche o congelate e fatte decongelare
- 4 fette di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30min
Crema di asparagi e curcuma
35min
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Marinatura al lime, zenzero e menta
15min
Vellutata di carciofi e taleggio
55min
Vellutata ai baccelli di piselli
35min
Passata di finocchi con ragù di calamari
1h
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di asparagi
45min