![Riso basmati e ratatuia di melanzane Riso basmati e ratatuia di melanzane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C4EBEBC1-D138-4FE5-A20E-E1AEDC53FEF7/Derivates/06D92E9C-C66E-4815-B4C0-4C554DEFB910.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di melanzane a tocchetti (1 cm)
- 200 g di passata di pomodoro
- 1250 g di acqua
- 70 g di olive verdi denocciolate
- 40 g di capperi sotto sale piccoli, dissalati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di riso basmati (cottura 16 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 67.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vermicelli di riso con carne e verdure
30min
Salmone e riso basmati con salsa all'aneto
45min
Verdure al curry
1h
Zuppa al curry con formaggio paneer
4h 5min
Pulao di gamberi
50min
Riso basmati con petto di pollo marinato
1h 30min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Pollo alla pechinese
55min
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20min
Noodles con verdure al curry
35min
Curry di pollo con riso basmati
45min
Riso cantonese allo zenzero
35min