Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia
- 100 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli dymki, ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 4 jajka
- 70 g mąki pszennej
- 200 g mleka
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do posypania
- 12 plastrów szynki długodojrzewającej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min
Sałatka w słoiku z szarpanym kurczakiem
1 Std. 25 Min
Roladki z ogórka
30min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Pizza „słońce”
1h 45min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min