Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les sablés
- 45 g de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit® (3 portions)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g de beurre mou
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet environ)
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La décoration
- 20 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 192 kJ / 46 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson au chocolat
6h 15 min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1 Std.
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Schiacciata au raisin
2h
Gâteau magique aux épices
3h 15min
Muffins griottes et chocolat blanc
1 Std.
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35min
Cœurs sablés rose
40min
Gâteau au chocolat express
20 Min
Pâte à gaufre
1 Std. 30 Min
Mousse au chocolat magique
15 Min