Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Vanilleschoten, halbiert
- 500 g Schlagobers
- 50 g Milch
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g Vollrohrzucker
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine (9 g)
- 3 EL Rum
- 3 EL Wasser
- frische Beeren, gemischt zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
8 Std. 45 Min
Sous-vide Erdbeeren mit weißem Schokomousse
1h 30min
Fruchtige Marillentarte
4 godz.
Crème Brûlée
3h 10min
Brownies mit Ribiselsorbet
5 godz.
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Sacher-Gugls
1h 30min
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Schokomousse Ruck-Zuck
5 min