Prawn Saganaki with Feta
TM6 TM5

Prawn Saganaki with Feta

4.5 (110 ocen)

Składniki

  • 150 g onions, quartered
  • 50 g olive oil
  • 400 g tinned chopped tomatoes
  • 200 g water
  • 5 mint leaves
  • 1 tsp sugar
  • 2 tsp dried oregano
  • 1 tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 24 prawns, raw, peeled, deveined, deveined
  • 200 g feta cheese, diced (2 cm), plus extra crumbled for garnishing
  • 1 sprig fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1716 kJ / 408 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy