Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g quinoa
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 300 g carrots, cut in pieces
- 450 g courgettes, cut in pieces
Dressing
- 1 garlic clove
- 30 g fresh mixed herbs, leaves only (e.g. basil, parsley)
- 40 g lemon juice
- 20 g vinegar (e.g. balsamic, cider)
- 50 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 2 pinches sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1233 kJ / 295 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 godz.
Vegetable Oat Bake
1 godz. 15 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 min
Quinoa Broth
35min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Quinoa Salad
35min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Sweet Potato Curry
30 min
Super Quick Broccoli Salad
5 min