Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g quinoa
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 300 g carrots, cut in pieces
- 450 g courgettes, cut in pieces
Dressing
- 1 garlic clove
- 30 g fresh mixed herbs, leaves only (e.g. basil, parsley)
- 40 g lemon juice
- 20 g vinegar (e.g. balsamic, cider)
- 50 g olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- 2 pinches sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1233 kJ / 295 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa Salad
35min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Colourful Quinoa Salad
40min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25min
Quinoa and Lettuce Salad
30min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50 min