Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di mandorle pelate
- 150 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati (peso netto)
- 20 g di basilico fresco lavato, i gambi e le foglie
- 10 g di capperi sott'aceto
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di paprika piccante (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 6907.4 kJ / 1650.9 kcal
- Białko
- 46.4 g
- Węglowodany
- 91.9 g
- Tłuszcz
- 132.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.4 g
- Błonnik
- 22.1 g
- Sód
- 1301.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di rucola
10min
Pesto di melanzane
10min
Pesto di ricotta e noci
10min
Pesto alla siciliana
15min
Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio
4 godz. 10 min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10min
Pesto alla trapanese
20 Min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Pesto rosso
15min
Patè di pomodori secchi e tonno
15min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min