Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di carota a pezzi (3 cm)
- 60 g di cipolla in quarti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g filetti di gallinella di mare puliti, diliscati e a pezzi
- 300 g di riso Carnaroli (cottura 13-14 min.)
- 50 g di vino bianco secco
- 600 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 2 cucchiai di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di semi di papavero
- 4 rametti di ribes rosso sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
Risotto al salmone con crema di porri
40 min
Calamarata, spigola e Pachino
30 Min
Risotto alla crema di granchio
35 min
Risotto al nero di calamari
40 min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2h
Carbonara vegan chic (di Mirko Ronzoni)
35 min
Crema di funghi al profumo di tartufo (vegan)
50min
Pizza ai frutti di mare
2h
Risotto radicchio e gamberi
1 Std. 20 Min
Antipasto di funghi e capesante
35 min
Corona di riso capesante e verdure
50min
Moscardini al limone
30 Min