Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto bianco
- 70 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 140 g di farina tipo 00
- 10 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Impasto giallo
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaio di curcuma in polvere
- ½ cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 140 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Impasto rosso
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaio colmo di paprika dolce
- ½ cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 140 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Impasto verde
-
35
g di foglie di spinaci freschi
lub 35 g di spinaci in foglia surgelati, scongelati e ben strizzati - 140 g di farina tipo 00
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di sale
Impasto nero
- 70 g di acqua
- 1 bustina di nero di seppia liquido (4 g)
- ½ cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 140 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
4h
Chiocciole al formaggio
4h 15 min.
Panini alle erbe
3h 5 min
Cuore di pane intrecciato (senza lattosio)
4h
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Pane rustico
2h
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2h 15min
Letterine segnaposto
5 godz. 15 min
Nodini mediterranei
3h 50min
Corona bordolese
5óra 20p
Attorcigliati al sale marino
3h 15 min
Grissini stirati
2h