![Panini alla menta (di Erica Liverani) Panini alla menta (di Erica Liverani)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90C21BBF-950A-4D5B-A451-2200E12A7B61/Derivates/318637BD-9EB6-440B-AD15-7AAD81B384D3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 850 g di acqua
- 7 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 9 g di olio extravergine di oliva
- 3 g di malto d'orzo
- 15 g di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di grano saraceno
2h 35 min
Filone saporito
5hod. 20min
Pane con farina di mais
5h 5min
Panini alle erbe
3h 5min
Treccia di grano saraceno alle noci
5小时 10 分钟
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4sa
Pane toscano con lievito madre
5h
Spighette al kamut
3 Std. 55 Min
Lievito madre
72h 15min
Panini al latte con cioccolato
4 godz. 40 min
Pane nero siciliano
8 godz. 50 min
Filone di sola semola
2h 50min