![Pane ebraico (Challah) Pane ebraico (Challah)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4697F073-63B6-424A-B9E6-899B889E8777/Derivates/3608583F-0839-487A-BB16-98A74E5456B2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 270 g di farina tipo 00 + q.b.
- 15 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 6 g di lievito di birra fresco
- 80 g di acqua
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 20 g di olio di semi di mais o di girasole
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo sbattuto
- 1 cucchiaino di semi di papavero o di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6242 kJ / 1492 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 242.4 g
- Tłuszcz
- 43.7 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al latte
2h 20min
Pane tipo ciabatta
26hod.
Pane australiano con burro dolce
45 分钟
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane di patate
3 Std.
Pane Naan con cipolla e cumino
2 Std. 25 Min
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2 Std. 30 Min
Pagnotte turche
2h 20min
Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Parker Rolls (panini soffici)
3 Std.
Pai Bao (pane asiatico)
5h 30min
Pane Roti
1 Std.