![Risotto con salsiccia e uva Risotto con salsiccia e uva](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9B684F4-968A-466A-B1D9-774C7547EABD/Derivates/865FC21F-1E64-415C-A645-3378E73A9B51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g salsiccia di maiale, spellata e sbriciolata
- 320 g di riso, tipo Carnaroli (cottura 14 min)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 150 g di uva bianca, gli acini a metà e privati dei semi
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2255 kJ / 539 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Risotto alla milanese
30 min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto alla monzese
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto zafferano e pioppini
40min
Risotto al Teroldego
40min
Risotto alla birra
35min