Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g salsiccia di maiale, spellata e sbriciolata
- 320 g di riso, tipo Carnaroli (cottura 14 min)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 150 g di uva bianca, gli acini a metà e privati dei semi
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2255 kJ / 539 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto alla milanese
30 分钟
Risotto alla monzese
35min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto affumicato
35min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto zafferano e pioppini
40min
Risotto alla birra
35min