Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 60 g di cipolla in quarti (1 cipolla)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di riso tipo Vialone nano (cottura 15 minuti)
-
400
g di Champagne
lub 400 g di spumante secco -
600
g di brodo di carne caldo
lub 600 g di acqua calda + 1.5 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 30 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2771 kJ / 662 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 101.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 min.
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto champagne e melagrana
50 min.
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
Risotto alla milanese
30min
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
40 min.
Risotto alla monzese
35min
Riso Venere con capesante
45 min.
Risotto alle acciughe e limone (Bimby Friend)
40 min.
Risotto limone, pepe e maggiorana
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto alla birra
35min