![Risotto allo Champagne Risotto allo Champagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DBE741E7-015C-4DF4-B71D-7B8C71CD5CB7/Derivates/99039777-9065-4F1C-B25E-76907645B06E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 60 g di cipolla in quarti (1 cipolla)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di riso tipo Vialone nano (cottura 15 minuti)
-
400
g di Champagne
lub 400 g di spumante secco -
600
g di brodo di carne caldo
lub 600 g di acqua calda + 1.5 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 30 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2771 kJ / 662 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 101.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle pere e gamberetti
50 мин.
Risotto champagne e melagrana
50 мин.
Polenta
1 godz.
Risotto al Teroldego
40 мин.
Risotto alla birra
35 min
Risotto all'Amarone
35 min
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
40 мин.
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35 min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min