Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di nocciole
- 200 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 40 - 60 g di caffè espresso, freddo
- 1 pizzico di sale
- 50 g di marshmallow, arrostiti (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2055 kJ / 489 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10h 20min
Gelato cioccolato e menta
10h 25min
Gelato al limone
8h 20min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Gelato al cocco
10h 20min
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min