Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di nocciole
- 200 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 40 - 60 g di caffè espresso, freddo
- 1 pizzico di sale
- 50 g di marshmallow, arrostiti (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2055 kJ / 489 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al pistacchio senza uova
10 Std. 20 Min
Colombine con gelato all'amaretto
10 Std. 20 Min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10h
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al cioccolato e peperoncino (senza lattosio)
8h 15 min
Gelato allo yogurt
10 Std. 20 Min
Gelato al limone
8h 20min