Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al mascarpone
- 2 tuorli
- 40 g di zucchero
-
100
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 100 g di latte intero - 250 g di mascarpone
Biscotto
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di farina tipo 00
- 40 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 148.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato allo yogurt
10h 20 min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato alla vaniglia
12h
Crema al caffè
15min
Bon bon gelato
5 Std.
Semifreddo alla menta e cioccolato (senza lattosio)
2h 30min
Gelato biscotto cioccostelle
3h
Gelato biscotto
7 Std. 45 Min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20 min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20 min
Gelato pistacchio e mandorle
8 Std. 30 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min