Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Mehl
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Kuchen und Fertigstellung
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 150 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 3 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 100 g Saure Sahne
- 350 g Sauerkirschen, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1548 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1hod.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Tortenboden
45min
Zwetschgenkuchen
2hod.
Butter-Apfel-Kuchen
3hod.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9sa 30 dk
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min