Elisenlebkuchen

Elisenlebkuchen

4.0 244 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 Stück

Składniki

Teig
  • Mandeln
    125 g
  • Orangeat z.B. von Dr. Oetker
    100 g
    100 g Zitronat, z.B. von Dr. Oetker
  • Eier
    2
  • brauner Zucker
    200 g
  • Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Weihnachts-Aroma z.B. von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Rumaroma z.B. von Dr. Oetker
    ½ Fläschchen
  • Zitronenaroma z.B. von Dr. Oetker
    1 - 2 Tropfen
  • Haselnüsse, gemahlen z.B. von Dr. Oetker
    75 g
  • Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker
    1 Msp.
  • Oblaten (Ø 7 cm)
    30
Heller Guss
  • Zucker
    150
  • Wasser, heiß
    1 - 2 EL
Dunkler Guss und Fertigstellung
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Öl
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 2 g
Kalorie 521 kJ / 131 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...