![Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A8B88B71-D906-4D27-A252-DE8B2E3750F2/Derivates/c3acda0b-e218-4255-95b1-c59528e55a83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Milch
- ½ TL Salz
- 75 g Zucker
- 2 Eier (Kl. M)
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 250 g Mehl
- 140 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 140 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Belag und Fertigstellung
- 800 g Äpfel
- 20 g Zitronensaft
- 750 g Zwetschgen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1392 kJ / 332 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Streusel
5 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min