Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Milch250 g
-
Salz½ TL
-
Zucker75 g
-
Eier (Kl. M)2
-
Hefe (20 g), zerkrümelt½ Würfel
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
Streusel
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Mehl250 g
-
Zucker140 g
-
Salz2 Prisen
-
Butter kalt, in Stücken140 g
-
Wasser, kalt15 g
Belag und Fertigstellung
-
Äpfel800 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zwetschgen750 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1392 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 godz.
Tortenboden
45 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min