Almejas al vapor con salsa de mantequilla

Almejas al vapor con salsa de mantequilla

4.3 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 500 g de almejas frescas vivas
  • 1 cucharada de sal
  • 20 g de chalota
  • 150 g de vermut blanco
  • 50 g de vinagre de manzana
  • ½ pastilla de caldo de pescado
  • 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 6 gotas de tabasco
  • 5 g de harina
  • 100 g de mantequilla

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 227 kcal / 950 kJ
Białko 6.24 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 1.53 g
Błonnik 0.13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...