
Urządzenia i Akcesoria
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones
Składniki
-
500 g de almejas frescas vivas
-
1 cucharada de sal
-
20 g de chalota
-
150 g de vermut blanco
-
50 g de vinagre de manzana
-
½ pastilla de caldo de pescado
-
1 pellizco de pimienta de Cayena molida
-
1 pellizco de pimienta molida
-
6 gotas de tabasco
-
5 g de harina
-
100 g de mantequilla
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
227 kcal /
950 kJ
Białko
6.24 g
Tłuszcz
21.6 g
Węglowodany
1.53 g
Błonnik
0.13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Primavera
12 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania