Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de judías blancas secas
- 300 g de berza de hoja lisa en trozos
- 3400 g de agua
- 300 g de costillas de cerdo adobadas
- 200 g de panceta fresca de cerdo (tocino de papada con hebra) cortado en 4 trozos
- 1 chorizo fresco (aprox. 100 g) pinchado 2-3 veces con un palillo
- 1 cucharadita de sal
- 1 morcilla de arroz (aprox. 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2369 kJ / 567 kcal
- Białko
- 32.79 g
- Węglowodany
- 23.89 g
- Tłuszcz
- 37.73 g
- Błonnik
- 10.35 g
Alternatywne przepisy
Judías pintas estofadas con arroz y verduras (Cocción lenta)
14 Std. 30 Min
Guiso de alubias blancas con acelgas y maíz
45 min
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14h 25min
Lentejas guisadas
50 min
Patatas a la riojana
40 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Judías blancas con chorizo
40 min
Cocido maragato
3 Std. 50 Min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Judías blancas con patatas y compango
1h 35 min.
Judías blancas a la toscana
35 min