Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adobo
- 4 dientes de ajo
-
1
ramita de perejil fresco picado
lub 1 cucharadita de perejil seco - 2 ramitas de tomillo fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 30 g de vinagre
- 50 g de vino blanco
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de sal
Cordero
- 2 paletillas de cordero (1800-2000 g) cortadas en dos
- 1650 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1635 kJ / 391 kcal
- Białko
- 28.35 g
- Węglowodany
- 1.21 g
- Tłuszcz
- 30.09 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Perdices con salsa de chocolate
3sa
Conejo a la huertana
45 Min
Piernas de cordero con dos rellenos
2h 15 min
Cigalas al ajillo
20 min
Conejo al chilindrón
1j
Cochinillo asado con patatas panadera
2j 30 menit
Ternera con setas al brandy
45 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Conejo a la cazadora
50 menit
Pierna de cordero lechal asada con piquillos y patatas
1 Std. 40 Min
Gambones gratinados
30 min
Rape en salsa americana
1j