Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adobo
- 4 dientes de ajo
-
1
ramita de perejil fresco picado
lub 1 cucharadita de perejil seco - 2 ramitas de tomillo fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 30 g de vinagre
- 50 g de vino blanco
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de sal
Cordero
- 2 paletillas de cordero (1800-2000 g) cortadas en dos
- 1650 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1635 kJ / 391 kcal
- Białko
- 28.35 g
- Węglowodany
- 1.21 g
- Tłuszcz
- 30.09 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Dorada a la catalana
30min
Pierna de cordero lechal asada con piquillos y patatas
1h 40min
Cochinillo asado con patatas panadera
2h 30min
Caldo de pescado
45min
Solomillo ibérico con alcachofas en salsa de choriceros
40min
Carrilleras estofadas al whisky con higos
1h 5min
Rape en salsa americana
1h
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1sa 10 dk
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Bacalao Club Ranero
1h
Codillo asado con cerveza negra, chucrut y patatas
3h
Ternera con setas al brandy
45min