Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rebanadas de pan de molde sin corteza
- 300 g de almendras crudas sin piel
- 200 g de azúcar
- 800 g de leche
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 2 palos de canela
- 1 cucharadita de canela molida para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2134 kJ / 511 kcal
- Białko
- 11.65 g
- Węglowodany
- 37.54 g
- Tłuszcz
- 34.87 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo
10 min
Sopa de ajo con picadillo
40 min
Ajoblanco
5 min
Sopa de ajo
40 min
Ajoblanco de cerezas
10 min
Gazpacho de espárragos blancos
1 godz. 5 min
Crema reina de almendras
30 min
Crema de espárragos blancos
25 min
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Leche frita
2h 45 min