
Urządzenia i Akcesoria
Chlebki guttiau
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
mąki pszennej chlebowej (typ 650)350 g
-
semoliny z pszenicy durum150 g
-
suchych drożdży2 łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
soli morskiej plus dodatkowa ilość do posypania chlebków1 łyżeczka
-
wody ciepłej300 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy80 - 100 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
152 kcal /
636 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Chałka
2 godz. 20 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Makaron bezjajeczny
1 godz. 35 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min