Urządzenia i Akcesoria
Chlebki guttiau
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
-
350 g mąki pszennej chlebowej (typ 650)
-
150 g mąki krupczatki150 g semoliny z pszenicy durum
-
2 łyżeczki suchych drożdży
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli morskiej plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
-
300 g wody ciepłej
-
80 - 100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
5 - 10 g rozmarynu, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Remoulade
10 Min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4 Std. 50 Min
Bułeczki z dymką
3 Std. 20 Min
Gnocchi alla romana
2 Std.
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 Std. 45 Min
Lassi z kiełkami
20 Min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 Std. 30 Min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 Std. 30 Min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 Std. 10 Min