Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g mąki pszennej chlebowej (typ 650)
-
150
g semoliny z pszenicy durum
lub 150 g mąki krupczatki - 2 łyżeczki suchych drożdży
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli morskiej, plus dodatkowa ilość do posypania chlebków
- 300 g wody, ciepłej
- 80 - 100 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 5 - 10 g rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałaciorka
50 min
Czekoladowe affogato
10min
Karmelowy czaj
20min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Gazpacho słodko-pikantne
5min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Zimowe latte macchiato
15min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Chai Latte
30 min
Chałka
2h 20 min
Brioszka
8u.